Обучение и хотел за кучета

Училище за кучета Черната нинджа - обучение на кучета, трениране и дресура от професионални треньори.

Изпълняване на команди, охрана, защита, ринг поведение за изложби, хотел за кучета, изпити BH, IPO, Schutzhund, продажба на редки породи кучета.

Обучение на кучета, трениране и дресура от професионални треньори

Програмата за обучение на домашни кучета е разделена на 3 отделни степени подредени по сложност, всяка с продължителност 30 дни. След преминаването на I-ва степен, не е задължително продължение със следващите две, те се предлагат като опция за по-запалени клиенти. Обучението може да се осъществява и по местоживеене на кучето или с хотел (за клиенти от други градове), като в тези случаи се доплаща (за гориво или за храна). В края на всяка от 3-те степени клиента тренира с кучето си в присъствието на треньора като постепено се осъществява прехода и обучението на кучето завършва, когато клиента овладее своя домашен любимец.

I. степен на обучение на куче – общо послушание (basic) включва 9 основни команди.

  1. ела – кучето идва и сяда на една ръка разстояние срещу вас.
  2. седни.
  3. легни.
  4. наред – кучето до левия крак (ходене, тичане, спиране – тренираното куче винаги стои до левия крак).
  5. чакай – кучето в легнало положение се засичат минимум 15 мин. да не напуска мястото (устойчивостта на тази команда се проверява като кучето се вика от близки на стопанина хора, а също така и чрез разхождане на други кучета покрай него. Идеята на тази команда е след обучението кучето да може да бъде оставяно без надзор и да не напуска мястото – примерно да чака пред магазина).
  6. кучето да не взима храна от земята – проверка кучето е легнало до него се поставя парче месо и добре обученото куче не трябва да го докосва. Втора проверка кучето се оставя да се разхожда в участък където има разхвърляни лакомства.
  7. да не взима храна от чужди хора.
  8. преодоляване на препрятствия – полигон който застъпва различни по вид препятствия, които кучето среща в реалния свят.
  9. играй – това е много важна команда , която сигнализира на кучето че транировката е завършила (много стопани са склонни в процеса на обучение на кучето да го претренират, което сваля като цяло желанието на кучето за усвояване).
II. степен на обучение на куче – Защита.

В този цикъл на обучение и трениране на кучето се изгражда навика да захапва и да пуска по команда, също така в тренировката може да се застъпят и други аспекти на обучението на кучета за защита, като охрана на помещение, на автомобил, персонална защита и т.н. по желание на клиента.

III. степен на обучение на куче – Черната нинджа ®.

Това ниво е за най-големите запалянковци и тренировките на кучето включват основните команди от I-ва степен, допълнително осъвършенстване на защитата от II-ра степен, но всичко това без глас само по жестове. Този последен етап на обучение на кучето е за много напреднали кучета, които са минали горните две степени.


Допълнителни услуги:

Отделно нашето училище за кучета предлага и всякакви други команди по желание на клиента след допълнително уточняване и тестване на кучето. Предлагаме зала за поддържане на обучени кучета, която включва полигон и фитнес уреди, и тренировките се извършват под надзора за професионален треньор. Всеки от нашите клиенти, който желае е добре дошъл да ползва залата за поддръжка на вече обученото си куче, като цената е по договаряне. Предлагаме и Taxi (превоз) на кучета, денонощно за територията на гр. София - цената е по споразумение.
За професионални развъждачи на кучета, които искат да ползват услугите на нашето училище за обучение и трениране на кучета за изпити, BH, IPO, Schutzhund, изложбено и ринг поведение, цената е по договаряне плюс отстъпка от цената на хотела за кучета.